مبلمان متناسب با محیط کار و زندگی
مبلمان متناسب با محیط کار و زندگی، یکی از مهمترین عوامل موثر بر ایجاد اعتبار و جذابیت در فضا محسوب میشود. به همین جهت لازم است که برای انتخاب مبلمان برای هر محیطی اعم از فضای منزل و یا فضای اداری و تجاری، جدا از حس زیبایی شناختی و سلیقه شخصی کمی تخصصیتر و با دقت بیشتری به موضوع انتخاب نوع مبلمان بپردازیم. در واقع در مورد مبلمانی که برای فضای مورد نظر انتخاب مینمایید باید اطلاعات مناسبی در زمینه هماهنگی رنگها و آگاهی از سبکهای مختلف دکوراسیون داخلی داشته باشید تا محیط و فضایی که در اختیار دارید آشفته و بیهویت به نظر نرسد.
مبلمان متناسب با محیط کار و زندگی ، مبلمان به دلیل این که معمولا مرکز و هستهای برای گردهمایی افراد و اشخاص در منزل و یا محیطهای دیگر در اجتماع میباشد، نقش بسیار موثری بر کیفیت ارتباطات در میان افراد حاضر در آن محیط را به عهده دارد. به عنوان مثال نوع مبلمانی که برای نشیمن منازل استفاده میشود نسبت به دیگر قسمتهای منزل دارای اهمیت بیشتری بوده و به نوعی کانون توجهات در یک خانه به شمار میرود. به همین سبب بهتر است که جنس مبلمان از متریالی انتخاب شود که گرمای بیشتری به فضای محیط القا مینماید.در مورد فضاهای اداری نیز بسته به نوع کاربری محیط و المانهای مربوط به معماری داخلی، جنس مبلمان را انتخاب مینمایند. تنوع جنس متریال مورد استفاده در تولید مبلمان به گونهای است که میتواند ضمن ایجاد کیفیت و دوام بالا، سلیقههای مختلف را نیز راضی نماید. در این مقاله از فرید صنعت در مورد تاثیرمبلمان متناسب با محیط کار و زندگی مطالب بیشتری ارائه خواهیم نمود.
هارمونی مبلمان با دکوراسیون و معماری داخلی فضا
یکی از اصول بنیادین و اساسی در طراحی داخلی فضا، ایجاد هماهنگی و هارمونی در میان مبلمان و دیگر عناصر محیط می باشد. این هماهنگی باید به صورت کامل و همه جانبه رعایت گردد به این معنی که تمام وجوه دکوراسیون از قبیل سبک طراحی مبلمان، سبک دکوراسیون، رنگ و متریال به کار رفته در دیگر تشکیلات محیط باید در هماهنگی کامل با یکدیگر انتخاب شوندسبک دکوراسیون داخلی از مهمترین مسائلی است که در انتخاب مبلمان باید مد نظر قرار گیرد. زیرا اگر سبک دکوراسیونی که برای طراحی فضا استفاده شده است با سبک مبلمان همخوانی نداشته باشد، بار منفی ایجاد نموده و نمیتواند حس خوب و مثبتی در فضا ایجاد نماید. به عنوان مثال در صورتی که سبک دکوراسیون محیط مدرن باشد انتخاب مبلمان سنتی، اشتباه بزرگی است که هارمونی تمام فضا را به هم میریزد. به عبارت دیگر هارمونی میان عناصر باعث ایجاد جذابیت و توازن بصری میشود، در صورتی که تضاد میان عناصر این هماهنگی را از بین میبرد.
یکی از مواردی که باید به دقت آن را مورد توجه قرار داد جنس مبلمان و متریالی است که در تولید آن استفاده شده است. به عنوان مثال باید توجه زیادی داشته باشید که اگر تجهیزات موجود در محیط، بیشتر از جنس فلز میباشد بهتر است که مبلمان را نیز از نوعی انتخاب نمایید که با دیگر وسایل هارمونی داشته باشد.مورد مهم دیگری که در این زمینه حائز اهمیت میباشد توجه به معماری فضا است. معماری داخلی و محل قرار گرفتن پنجرهها و درب ورودی گاهی محدودیتهایی برای چیدمان مبلمان ایجاد میکند. بنابراین پیش از خرید مبلمان بایستی به طور کامل نقشه چیدمان تجهیزات اداری و مبلمان را روی کاغذ و یا در نرم افزارهای مخصوص مورد بررسی قرار دهید.
تناسب ابعاد در مبلمان متناسب با محیط کار و زندگی
یکی از فاکتورهایی که پیش از انتخاب مبلمان باید در نظر داشته باشید میزان فضایی است که در اختیار دارید. در واقع گنجایش فضای موجود تعیین کننده اندازه و ابعاد مبلمانی است که میتوانید تهیه نمایید. البته این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که تمام فضای محیط را نمیتوان برای چیدمان مبلمان در نظر گرفت. زیرا در صورتی که بخش زیادی از فضا با مبلمان پر شده باشد، نوعی حس انباشت و به هم ریختگی ایجاد میکند که از نظر ظاهری خوشایند نیست و باعث آشفتگی ذهن و کاهش تمرکز کارمندان میشود.
از طرفی در محیطهایی که دارای وسعت زیادی میباشند نیز انتخاب مبلمانهایی که اندازه و سایز کوچکی داشته باشند منطقی به نظر نمیرسد. معمولا مبلمانهایی که در ابعاد بزرگ تولید و عرضه میشوند در فضای اداری برای اتاق مدیریت و پذیرایی از مهمانان خاص مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از بخشهای مهم فضاهای اداری اتاق جلسه است که در این محیط علاوه بر مبلمان باید فضایی را نیز برای میز جلسه در نظر گرفت که معمولا این میز نیز دارای ابعاد نسبتا بزرگی نیز میباشد.
یکی دیگر از فاکتورهای تعیین ابعاد مبلمان نوع کاربری آن میباشد. به عنوان مثال اندازه مبلمانی که برای استفاده در کنار میز مدیریت استفاده میشود راحتتر و بزرگتر از اندازه مبلمانی است که برای کارمندان در دفتر کار گروهی در نظر گرفته میشود. زیرا به طور معمول کارمندان دارای پوزیشن رو به جلو بوده و در حال کار روی میز و سیستم میباشند، به همین دلیل ابعاد مبلمان باید به گونهای باشد که گودی کمر را پر نموده و فاصله زیادی با میز کار ایجاد نکند.
بررسی نقش مبلمان در بهبود فضای تجاری و اداری
دفتر کار و فضاهای اداری بزرگ معمولا دارای بخشهای بسیار زیادی هستند که بنا به نوع فعالیتهایی که در این بخشها انجام میشوند، دستهبندی میگردند. پلانهای موجود در فضای اداری و تجاری بسته به زمینه کاری شرکت ممکن است متفاوت باشد اما به صورت معمول در محیطهای اداری قسمتی از فضا به اتاق مدیریت اختصاص دارد. در کنار اتاق مدیریت بخشی از فضا نیز برای اتاق معاونت، دفتر کار گروهی، اتاق جلسه و فضای پذیرش و استقرار منشی در نظر گرفته میشود.
هر کدام از این فضاها به دلیل تفاوت در کاربرد آنها باید دارای طراحی دکوراسیون و معماری متفاوتی باشند. به عنوان مثال اتاق مدیریت و اتاق جلسه به دلیل این که معمولا محل گردهمایی افراد مهم میباشد به نوعی شناسنامه شرکت تلقی میشود و سعی میشود که تا حد امکان از میز مدیریت و مبلمان لوکس و راحت در این فضا استفاده شود.در فضای پذیرش و در کنار میز منشی نیز به دلیل این که مراجعان محیط اداری ممکن است برای مدتی منتظر بمانند نیاز است که مبلمانی متناسب با فضا برای نشستن مراجعان در نظر گرفته شود. طبیعتا نوع مبلمان اتاق پذیرش با مبلمان اتاق مدیریت متفاوت بوده و سعی میشود در عین شیک بودن از سادگی بیشتر و ابعاد کوچکتری برخوردار باشد.
بخش مهم دیگری که در محیط اداری وجود دارد محل فعالیت کارمندانی میباشد که به صورت گروهی در یک فضا کار میکنند. در این فضا علاوه بر مبلمان تجهیزات دیگری نیز وجود دارد که برای افزایش بهرهوری و استفاده بهینه از میزان فضای موجود بهتر است که با دقت و ظرافت بیشتری انتخاب شوند. تجهیزاتی مانند فایلینگ، میز پرینتر و کتابخانه باید به گونه ای انتخاب شوند که ضمن هماهنگی با نوع مبلمان و دیگر اکسسوریها و تجهیزات محیط، دارای ابعاد مناسبی باشند تا جابجایی و رفت و آمد کارمندان را دچار اختلال نکنند. به همین علت معمولا برای این گونه فضاها از مبلمانهایی استفاده میشود که علاوه بر راحتی و زیبایی جای زیادی نیز اشغال نکنند.
تاثیر مبلمان متناسب با محیط کار و زندگی در ارگونومی
مبلمان یکی از عناصری است که در محیط اداری و دفتر کار از اجزای اصلی دکوراسیون به شمار میرود. به همین دلیل است که انتخاب درست مبلمان میتواند به میزان قابل توجهی در ارگونومی اثر گذار بوده و در بالا بردن راندمان کاری نقش مثبتی ایفا نماید. اگر به بیان ساده بخواهیم به مفهوم ارگونومی را بیان کنیم میتوان گفت به توجه و دقتی که بر پایه اصول علمی صرف میشود تا فیزیک بدنی و روحیات افرادی که در یک محیط کاری مشغول فعالیت میباشند، بهبود یابد ارگونومی گفته میشود.با توجه به افزایش سود و بهرهوری در اثر توجه به اصول ارگونومی، مدیران با تجربه در جهت بالا بردن سطح عملکرد و کارایی کارمندان، با در نظر گرفتن اطلاعات دقیق علمی سعی دارند که میزان تنش و ناراحتیهای جسمی و روحی را در فضای کاری تا حد امکان کاهش دهند. از اصلیترین عناصری که با فیزیک بدنی و خستگی جسمانی افراد سر و کار دارد مبلمان میباشد.
در واقع انتخاب مبلمان استاندارد و متناسب با محیط میتواند برای ایجاد حس آرامش و کاهش خستگی زودرس در کارمندان مفید باشد.در حال حاضر تولید مبلمان در تولیدیهای معتبر به صورت کاملا دقیق و علمی مورد بررسی قرار میگیرد. در واقع تولیدکنندگان با در نظر گرفتن استانداردها و معیارهای متعدد، زمینه را برای فراهم نمودن بهترین محیط اداری فراهم نمودهاند. تنوع و کیفیت محصولاتی که به بازار عرضه میشوند موجب شده است که مدیران و طراحان داخلی بتوانند با آزادی عمل بالایی بهترین فضای کاری را از نظر ارگونومی ایجاد نمایند.تنوع فوق العاده ای که در طراحی، رنگ و جنس مبلمان وجود دارد، هماهنگی لازم را برای داشتن ارگونومی مناسب فراهم نموده است. به عنوان مثال برای محیطهای کاری متنوع انواع صندلیها و مبلمان با دسته و بدون دسته با مدلهای مختلف طراحی شده است که با توجه به نوع فعالیت کارمند میتوان مناسب ترین نوع مبلمان را برای محیط انتخاب نمود.