اتاق کنفرانس یکی از فضاهایی است که در هر شرکت و سازمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. این اتاق یک فضای معمولی نیست بلکه جلسات مهمی در این مکان برگزار می شود و تصمیمات سرنوشت سازی در آن اتخاذ می گردد. در واقع این مکان نقش تعیین کننده ای در آینده و سرنوشت شرکت ایفا می کند. دکوراسیون اداری اصولی و مناسب این فضا اثرات مطلوبی در افزایش درآمد شرکت می گذارد. از این جهت طراحی این مکان ویژگی های خاص خود را می طلبد. اتاق کنفرانس باید دارای یک فضای ایده آل همراه با امکانات، فناوری و تجهیزات مورد نیاز برای تمامی افراد حاضر در کنفرانس باشد.

سالن کنفرانس باید به گونه ای باشد که برای تعداد افرادی که در جلسه حضور پیدا می کنند، فضای کافی وجود داشته باشد. از این جهت باید اتاقی را برای کنفرانس تعیین کنید که اندازه فضای موجود با تعداد مدعوین تناسب داشته باشد. همیشه بهترین اتاق در شرکت را برای این امر اختصاص دهید. و خوب است که اتاق کنفرانس در قسمتی باشد که رفت و آمد کارکنان در آنجا کم تر باشد.

اتاق کنفرانس باید طوری طراحی شود که افراد در طول مدت جلسات طولانی دارای فضای کافی باشند و احساس خستگی نکنند. و بین ردیف های صندلی فضای کافی وجود داشته باشد تا افراد به راحتی بتوانند حرکت کنند. باید فضای کافی برای عقب کشیدن و نشستن بر روی صندلی وجود داشته باشد و همین طور رفت و آمد و پذیرایی به راحتی صورت گیرد.

یکی از مهمترین بخش های یک شرکت و یا یک اداره سالن کنفرانس است که در آن سطوح مختلف مدیریتی شرکت کرده و مهمترین اهداف و رویکردهای خود را مطرح می کنند. بدین جهت آراستگی ، زیبایی دکوراسیون، و آرامش محیط مذکور در شرکت ها یا ادارات دارای اهمیت ویژه ای می باشد. در این مقاله به چند نکته اصلی و اساسی درباره اتاق کنفرانس اشاره میکنیم.

1) اندازه سالن کنفرانس
سالن کنفرانس باید در جایی تعبیه شود که فضای مناسبی برای میز کنفرانس در آن وجود داشته باشد و البته به دلیل قرار گرفتن میز در وسط سالن، باید فضای کافی در اطراف میز کنفرانس برای رفت و آمد و پذیرایی در نظر گرفته شود.

۲) نحوه طراحی و چیدمان سالن کنفرانس
میزهایی که برای سالن کنفرانس در نظر گرفته می شود، از نوع میزهای کشیده است. معمولا یا به صورت مستطیلی و یا بیضی انتخاب می شود. در بعضی از موارد، با توجه به استفاده خاص از اتاق میز را به صورت U شکل انتخاب می کنند. صندلی ها در اطراف میز و گوشه ها چیده می شوند. توجه داشته باشید که معمولا یک طرف میز به صورت جایگاه سخنران انتخاب می شود. صندلی ها باید به گونه ای قرار گیرند که به راحتی بتوانند نسبت به جایگاه سخنران دید داشته باشند. اگر تعداد افراد حاظر در جلسه زیاد است و اطراف یک میز معمولی اجازه نمی دهد و یا باعث شلوغی می شود، از میزهای میان تهی استفاده کنید. این کار امکان رفت و آمد برای پذیرایی را راحت تر می کند و همچنین ارتباط بین افراد سهل تر می شود.

۳) تجهیزات سالن و میز کنفرانس
تجهیزاتی که برای اتاق مورد نیاز است، بستگی به شرکت و یا اداره مورد نظر دارد. این تجهیزات را از قبل بشناسید و بر اساس آنها، دکوراسیون را طراحی کنید. این تجهیزات شامل سیستم های صوتی و تصویری، کامپیوترهای موجود بر روی میزها، سیم کشی های مورد نیاز، میکروفن، وایت بردهای الکترونیکی و مواردی از این دست است. اهمیت دارد در صورتی که یک سیستم تصویری برای اتاق در نظر گرفته اید، تمامی افراد حاظر در جلسه به راحتی بتوانند آن را ببینند. تعیین میزان فاصله افراد از سیستم نیز به عهده طراح است. این نوع سیستم ها معمولا در پشت جایگاه سخنران قرار می گیرند.

۴) نورپردازی سالن کنفرانس
نیاز به نور در اتاق جلسات یک امر بدیهی است. بهتر است از نور طبیعی در اتاق استفاده شود؛ ولی در صورتی امکان این نوع نورپردازی وجود نداشت از نور زرد استفاده کنید. اگر از نور طبیعی استفاده می شود، پنجره ها باید دارای پرده های مناسبی برای کاهش نور باشند؛ تا در صورت نیاز به استفاده از سیستم تصویری، بتوان به راحتی میزان نور را کاهش داد. اگر از نور مصنوعی برای اتاق جلسات استفاده می کنید، توجه داشته باشید که لامپ های مورد استفاده قابلیت تنظیم شدت نور را داشته باشند. می توانید از چند ردیف چراغ استفاده کنید؛ تا در صورت نیاز بعضی از ردیف ها را خاموش کنید.

۵) آکوستیک بودن سالن کنفرانس
در اتاق جلسات افراد زیادی حاظر می شوند که با یکدیگر به گفتگو می پردازند. فضای اتاق باید خاصیت اکوستیک داشته باشد؛ تا در صورت همهمه شدن از میزان سر و صدا بکاهد. همچنین این کار باعث می شود که صحبت های سخنران واضح شود و از اکو شدن صدا جلوگیری شود؛ در نهایت به قابل درک بودن سخنان کمک می کند. علاوه بر این موارد، ممکن است نیاز به این موضوع باشد که صدای صحبت های حاظرین در جلسه به خارج نرود. برای این کار از عایق های صدا در کف و دیوارها می توان استفاده کرد.