باور غلط بسیاری از افراد بر این است که تنها وصل کردن چند عدد چراغ ساده در قسمت های مختلف، روشنایی محیط تامین می گردد؛ این در حالی است که بسیاری از اصول نورپردازی دفتر کار ، به طرز کاملا غلطی انجام می شود.

شاید خود افراد متوجه این غلط بودن نورپردازی نشوند؛ اما اگر نوع اصولی نورپردازی را بررسی کنید، حتما متوجه این موضوع خواهید شد. از طرفی نور پردازی دفتر کار یکی از مهمترین و اصلی ترین موارد در دکوراسیون داخلی است. بنابراین با این وجود ما تصمیم گرفتیم که در این مقاله از فریدصنعت، نورپردازی اصولی دفتر کار را به شما ارائه دهیم.

اهمیت و اصول نورپردازی دفتر کار چیست؟

به طور کلی زمانی که شما وارد محل خاصی می شوید، در ابتدا نور آن جا شما را به خود جذب می کند؛ بنابراین باید نور را به عنوان مهمترین و اصلی ترین مورد در دکوراسیون داخلی بدانیم. نور با ایجاد جلوه بیشتر به محیط، باعث زیباتر شدن وسایل موجود می شود. توجه کنید که اهمیت نورپردازی در محیط اداری به قدری زیاد است که افراد هزینه های زیادی را برای آن صرف می کنند. برخی از موارد مهم درباره اهمیت نوپردازی محیط اداری به شرح زیر است:

اصول نورپردازی دفتر کار

حفظ سلامت کارکنان

اولین و اصلی ترین اهمیت نورپردازی دفتر کار،حفظ سلامت افراد موجود در آن محیط است. در حال حاضر تحقیقات علمی زیادی وجود دارد که کمبود نور در فضا را عامل اصلی بیماری های سردرد، افسردگی و دیگر بیماری های جسمی مانند ضعیف شدن چشم می دانند. همین موضوع سبب می شود که شما با ایجاد نورپردازی اصولی، مانع از بروز این بیماری ها شوید.

افزایش انرژی محیط

قطعا هیچ کس نمی تواند در محیط تاریک و بدون نور، انرژی و نشاط خوبی را برای کار کردن داشته باشد؛ از همین رو شما می توانید با نورپردازی درست و استاندارد، باعث افزایش انرژی در کارمندان باشید.

افزایش بهره وری کارکنان

کارمندان به طور متوسط باید حدود 7 یا 8 ساعت از روز را در محیط کار بگذارنند. از طرفی جدای از این موضوع، با قرارگیری در محیط به طور طولانی مدت و خسته شدن چشم، بهره وری کارمندان کم کم کاهش پیدا می کند. بنابراین وجود نور کافی در محیط کار این امکان را فراهم می کند که افراد مدت زمان بیشتری را بدون خستگی چشم ها کار کنند.

صرفه جویی در مصرف انرژی

در بسیاری از اداره ها، به دلیل استفاده بی رویه از لامپ های مختلف، مصرف انرژی بیشتر از حد عادی می شود؛ در حالی که اگر این نورپردازی به شکل اصولی و صحیح انجام شود، حتی باعث صرفه جویی در مصرف انرژی هم است.

اصول نورپردازی دفتر کار در طراحی اتاق مدیریت

به طور کلی در دکوراسیون اداری اتاق مدیریت، نورپردازی نیز در سبک‌های مختلف و متنوعی انجام می‌شود. به طور مثال، نورپردازی محیطی و کلی که در این سبک، با استفاده از نورطبیعی جلوه‌ای زیبا و درخشان به فضای داخلی اتاق می‌بخشند. استفاده از چراغ‌ها و دیوارکوب‌ها در طرح‌های مختلف، ایده‌هایی از سبک نورپردازی محیطی هستند. و یا نورپردازی متمرکزکه به کار گیری این سبک از نورپردازی در دکوراسیون اداری اتاق مدیریت، منجر به برجسته کردن اشیا گران‌قیمت و معماری اتاق می­شود.

لازم به ذکر است که معمولا، در دکوراسیون اداری به سبک کلاسیک، از این نوع نورپردازی استفاده می‌شود. با استفاده از انواع آباژور‌ها یا لامپ‌های هالوژن، می‌توان تمرکز نور را به سمت اشیا مختلف همچون قاب عکس‌های قیمتی و ابزار دکوری داخل اتاق مدیریت، هدایت کرد. همانطور که می­دانید، مهم‌ترین قسمت اتاق مدیریت، میز مدیریتی است و در سبک نورپردازی کاری، محل اصلی تمرکز نور، دقیقا همان منطقه است. بدین ترتیب، با به کار گیری این سبک از نورپردازی در دکوراسیون اداری اتاق مدیریت، عملکرد مدیر نیز افزایش می‌یابد.

استفاده از نور مخفی در نورپردازی اتاق مدیر

در صورتی که مدیر، تمایلی به استفاده از چراغ‌ها و آباژور‌های تزئینی و دکوری نداشته باشد، به کار گیری چراغ‌های مخفی بهترین جایگزین هستند. با استفاده از انواع لامپ‌ها و چراغ‌های مخفی، می‌توان نورپردازی مناسبی را انجام داد. استفاده هوشمندانه از این سبک نورپردازی، در زیبایی فضا نقش بسیار مهمی ایفا می­کند.

موارد تاثیرگذار در نورپردازی اتاق مدیریت

ابعاد فضای اتاق از موارد مهمی است که نورپردازی فضای داخلی اتاق مدیریت را تحت تاثیر قرار می‌دهند.انتخاب رنگ چراغ ها و لامپ ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین شدت نور نیز مهم و حائز اهمیت است و تاثیر زیادی بر حس و حال مدیر و مراجعین اتاق مدیریت می­گذارد. معمولا چراغ‌های هالوژن نصب شده بر روی سقف، نور ملایم بر کف اتاق می‌تابانند. این نور، با نور چراغ‌هایی که در ناحیه بالا و وسط اتاق آویز می‌شوند و نور ملایمی به اطراف می‌تابانند، متفاوت هست. به طور کلی، هریک از این نور‌ها در تیره و روشن دیده شدن دیوار‌های اتاق بسیار موثر هستند. سبک دکوراسیون اداری اتاق مدیریت، نحوه چیدمان مبلمان اداری به ویژه میز مدیریتی و به طور کلی محل مورد نظر برای متمرکز کردن نور، هدف نهایی طراحان در بحث نورپردازی است.

رعایت اصول نورپردازی دفتر کار چه تاثیری بر دکوراسیون می گذارد؟

شاید با خود بگویید وجود نور در محیط کار، تنها باعث روشن تر شدن فضا می شود؛ اما جالب است بدانید که حتی زیبایی دکوراسیون داخلی اداره شما هم به نوع نورپردازی آن بستگی دارد. شما می توانید با نورپردازی درست، به مبلمان اداری خود هم جلوه خاصی هدیه دهید. اگر به دنبال تاثیرات نورپردازی بر دکوراسیون داخل هستید، موارد زیر را بررسی کنید:

بزرگتر نشان دادن فضا

برخی از اداره ها، دارای فضای بسیار کوچک و تاریک هستند. استفاده از نورپردازی درست باعث می شود که شما فضای اداری خود را بزرگتر از آن چیزی که هست، جلوه دهید. همچنین حتی اگر دیوارها و صندلی اداری شما هم رنگ تیره و کدری دارد، با استفاده از نورپردازی می توانید آن ها را روشن تر قبل کنید.

برجسته سازی وسایل اداری

در هر اداره حتما از وسایل خاصی برای تزئیین و زیبایی بیشتر استفاده می شود. از طرفی شاید شما بخواهید که تابلوی افتخارات شرکت خود را برجسته تر از تمامی اشیا موجود در محیط نشان دهید. اگر نورپردازی به صورت هدف دار انجام شود، برخی از وسایل اداری دکوراسیون اداری شما بسیار خاص تر جلوه داده می شود.

اصول نورپردازی دفتر کار

نمایش هماهنگی بین اجزای اداری

زمانی که شما نورپردازی مناسبی برای محیط کار خود داشته باشید، می توانید ناهماهنگی بین رنگ های موجود در اشیا اداری را هم از بین ببرید. تابش نور استاندارد بر وسایل تیره باعث روشن تر شدن آن ها می شود. از طرفی نور ملایم به وسایل خیلی روشن و براق هم باعث ایجاد هماهنگی با وسایل تیره تر است؛ بنابراین زیبایی دکوراسیون بیشتر از قبل می گردد.

انواع اصول نورپردازی دفتر کار چیست؟

نورپردازی هایی که در محیط های اداری استفاده می شود، به شکل های مختلفی وجود دارد؛ از همین رو شما می توانید بر اساس نوع دکوراسیون داخلی خود، از انواع نورپردازی های زیر استفاده کنید:

نورپردازی عمومی

به طور کلی متداول ترین نوع نورپردازی اداری، با عنوان نورپردازی عمومی مشخص می شود. فضای کلی اکثر اداره ها به این شکل نورپردازی انجام می گردد. در این نوع نورپردازی، انتخاب منابع نوری اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین افراد برای نورپرداری عمومی، اکثرا از منابع نوری سقفی بهره مند می شوند.

توجه کنید که چراغ های سقفی ریلی، پنل های ال ای دی و دیوار کوب ها نقش مهمتری در نور پردازی عمومی دارند. اگر بتوانید نورپردازی عمومی را به طور استاندارد اجرا کنید، قدم بزرگی را برای کاهش استرس و خستگی کارمندان برداشته اید.

نورپردازی متمرکز

این نوع از نورپردازی، بیشتر برای بالای میز اداری کارمندان اعمال می شود؛ چرا که وظیفه متمرکز کردن نقطه خاصی از فضا را به عهده دارد. این نورپردازی می تواند از طریق هالوژن یا چراغ مطالعه خاص باشد؛ اما توجه کنید که باید میزان نور آن ها به طور استانداری باشد.

اکثر افراد هنگامی که به نور مشخصی نیاز دارند، از این نوع نورپردازی استفاده می کنند. توجه کنید که کنترل روشن یا خاموش بودن آن ها به دست خود کارمندان است و بدون وجود منباع نوری متمرکز هم در نور کلی فضا اختلالی ایجاد نمی شود. نورپردازی وظیفه ای صرفا برای افزایش تمرکز کارمندان روی جزئیات است و به وسیله لامپ های هالوژن، آباژور و ریسه های نواری انجام می گردد.

نورپردازی تاکیدی

نمونه دیگری از نورپردازی ها، با عنوان تاکیدی شناخته می شود. از این نوع نورپردازی، بیشتر برای برجسته نشان دادن قسمتی از محیط یا اشیا موجود در آن استفاده می گردد. منابع نوری در نورپردازی تاکیدی، بیشتر روی دیوار یا شیء مشخصی بازتاب داده می شود که اغلب معنادار هستند. اصولا نورپردازی تاکیدی با زاویه خاصی بازتاب داده می شوند و با جسم فاصله مشخصی دارند.

نورپردازی طبیعی

یکی از اصلی ترین و مهمترین نورپردازی ها، استفاده از نور طبیعی خورشید در فضای اداری است. انسان ها به طور ناخودآگاه به نور طبیعی عادت دارند و کارهای خود را با وجود این نور، بهتر انجام می دهند. بنابراین برای اداره هایی که دارای پنجره هستند،  استفاده از نورپردازی طبیعی گزینه معمول تری است. البته به دلیل تغییرات نور طبیعی در طول روز، بهتر است که ترکیبی از نور طبیعی و عمومی را اجرا کنید.