دکوراسیون مراکز درمانی و کلینیک ‌ها نیز مانند هر مکان دیگری، قوانین و قواعد مختص به خودش را دارد.طراحی داخلی، نقشِ تعیین ‌کننده‌ ای در محبوبیت و موفقیتِ آن دارد.دکوراسیون مناسب، باعث ایجادِ حس رضایت و آرامش در بیمار می‌ شود.هدف از طراحی دکوراسیون مراکز درمانی، فقط زیبایی بخشیدن به آن نیست، بلکه دکوراسیون باید متناسب با هدفِ آن مرکز و همچنین راحتی بیمار یا مُراجع باشد.در این مطلب، نکات لازم در مورد دکوراسیون کلینیک زیبایی، کلینیک روانشناسی و کلینیک کودکان را برایتان خواهیم گفت.با فرید صنعت همراه باشید.

دکوراسیون کلینیک زیبایی

تعداد کلینیک ‌های زیبایی، روز به روز بیشتر می ‌شود.دکوراسیون یک کلینیک زیبایی باید در راستای هدفِ آن و همچنین، به گونه‌ای باشد که بیمار از حضور در آن‌جا احساس خوبی داشته باشد.اصولی بودنِ دکوراسیون کینیک راحتی و رضایت بیمار را با خود دارد.در وهلۀ اولی، باید تجهیزات و اثاثیۀ مناسب را انتخاب کنید.نگاهی به فضای کلینیک بیندازید و ببینید باید در هر قسمت، چه کارهایی انجام دهید تا هم رضایت بیمار بیشتر باشد و هم کارها راحت ‌تر صورت گیرد.

دکوراسیون اتاق انتظار مراکز درمانی و زیبایی

دکوراسیون مراکز زیبایی و درمانی

قسمت بعدی، اتاق انتظار است.این قسمت از کلینیک باید بزرگ باشد.باید به فکر تعدادِ بیماران خود باشید؛ برای مثال باید بدانید در هر ساعت، امکان دارد چند بیمار در سالن انتظار بنشیند و منتظر بماند؛ در ضمن، یادتان باشد که امکان دارد هر بیمار، دوستان یا اعضای خانواده ‌شان را نیز به همراه داشته باشند؛
در نتیجه، باید صندلی و مبل به اندازۀ کافی تهیه کنید تا همۀ بیماران و همۀ همراهان‌ آن ها، جای مناسبی برای نشستن و انتظار داشته باشند.در این سالن انتظار، یک تلویزیون هوشمند قرار دهید و محتوای مرتبط با موضوع زیبایی را به نمایش بگذارید.در ضمن، باید به فکر فضایی مناسب و جداگانه نیز برای استراحت کارکنان باشید.هر کلینیک باید حداقل دو سرویس بهداشتی برای بیماران داشته باشد؛ در ضمن، سرویس بهداشتی آقایان و خانم‌ ها باید مجزا از یکدیگر باشد.

نکاتی در دکوراسیون مراکز زیبایی و درمانی

یادتان باشد موادی که در کلینیک زیبایی استفاده می‌ کنید، باید در محفظه ‌ای مناسب قرار بگیرد و از دسترس دیگران دور باشد؛به عنوان مثال، سمِ بوتولینوم از موادی است که در همۀ کلینیک‌ های زیبایی وجود دارد و باید از دسترس دیگران دور باشد.حتماً محفظه ‌ای مناسب و متناسب با دکوراسیون کلینیک برای این مواد تدارک ببینید.برخی محصولات هم باید در معرض دید بیماران قرار بگیرند.برای این محصولات نیز می‌ توانید محفظه ‌های مناسبی را در نظر بگیرید.در ضمن، باید کمدهای مناسبی هم برای نگهداری پرونده‌ های بیماران، مواد و مطالب بازاریابی و دیگر موارد داشته باشید.بروشور محصولات و مطالب مربوط به انواع درمان زیبایی باید در دسترس بیماران قرار داشته باشد.

دکوراسیون داخلی کلینیک زیبایی

در کلینک‌ های زیبایی برای برخی از بیماران از کرم ‌های سِرکننده استفاده می ‌شود.در یک کلینیک زیبایی استاندارد، باید مکان مناسبی برای این قسمت از درمان وجود داشته باشد.در برخی کلینیک ‌های زیبایی، جلسه‌ های آموزشی برگزار می‌ شود. چنین کلینیک‌ هایی باید دکوراسیونی منعطف داشته باشند.
مبل و صندلی ‌های چنین کلینیک‌ هایی باید قابل جابه‌ جایی باشد.

نورپردازی طبیعی در دکوراسیون مراکز زیبایی و درمانی

نورپردازی باعث می شود تا بیماران در طول درمان، احساس خوبی داشته باشند.نورپردازی را جدی بگیرید! کلینیک زیبایی ‌تان باید نورپردازی خوبی داشته باشد، نباید تیره و تاریک باشد.نورپردازی مناسب به جذابیت فضا می ‌افزاید و باعث می ‌شود که بیمار در اولین نگاه نیز جذبِ کلینیک شما شود.کلینیک با فضای تاریک، غم‌ انگیز است و بیماران چنین فضایی را دوست ندارند.از نور طبیعی بیشترین استفاده را کنید. استفاده نکردن از نور مصنوعی، هم به نفع بیماران است و هم به نفع کارکنان!

نورپردازی مصنوعی در دکوراسیون مراکز زیبایی و درمانی

و اما نور مصنوعی!یادتان باشد که چراغ ‌های سقفی برای اتاق درمان مناسب نیستند.چرا که در این اتاق ‌ها، بیمار مدت زیادی را دراز می‌کشد و نور سقفی و مستقیم، باعث اذیت شدن چشم‌ ها می ‌شود.در اتاقی که تزریق صورت می‌ گیرد، باید نور کافی وجود داشته باشد تا رگ ‌ها به خوبی دیده شوند.برای کلینیک زیبایی از رنگ‌ های روشن، به خصوص رنگ سفید استفاده کنید.ترکیب رنگ سفید با نور مناسب، حاکی از تمیزی و بهداشتِ کلینیک است و در نتیجه، حس رضایت و ایمنی را در بیماران ایجاد می‌ کند.

دکوراسیون کلینیک روانشناسی

محیط اطراف‌ ما تاثیر مستقیمی بر روحیه و حتی جسمِ ما دارد، بدون اینکه خودمان خبر داشته باشیم.به همین ترتیب، طراحی دکوراسیون کلینیک های روانشناسی و اتاق‌ های مشاوره نیز بر تجربۀ درمانی بیمار و همچنین روحیۀ درمانگر تاثیر می‌ گذارند.نحوۀ چیدمان اتاق مشاوره و رنگ‌ های به کار رفته در آن، بر تمایلِ مُراجع برای بیان مشکلات و درونیاتش و میزان صمیمیت او با درمانگر تاثیرگذار است.

تاثیر دکوراسیون در کلینیک روانشناسی

دکوراسیون کلینیک روانشناسی، تاثیر مستقیمی بر روند درمان دارد.دکتر استفانی لیدیکوت ، پژوهشگر و استاد طراحی معماری دانشگاه ملبورن، معتقد است هر دو شخصی که در اتاق مشاوره حضور دارند (درمانگر و مُراجع) درک متفاوتی از فضا داشته و نیازهای متفاوتی نیز دارند.طراح دکوراسیون باید نیاز هر دو طرف را در نظر بگیرد، حالت روانی هر کدام را بسنجد و بداند هر کدام از عناصر دکوراسیون چه تاثیری بر آن ‌ها خواهند داشت.طراحی دکوراسیون کلینیک روانشناسی، یک روش مشخص و ثابت ندارد، بلکه روانشناسان باید تایید کنند که آیا خودشان و مراجعان‌ آن ها احساس خوبی ازحضور در آن دکوراسیون خواهند داشت یا خیر.فضا باید دنج، گرم، دلنشین و راحت باشد. اشخاص با روحیۀ حساس نیز باید در فضا احساس راحتی کنند.

محل نشستن در دکوراسیون کلینیک روانشناسی

درمانگر و مُراجع، هر دو باید روی مبل یا صندلی راحت و مناسب بنشینند.صندلی یا مبل هر دو نفر باید پشت داشته باشد و حتی به راحتی قابل چرخش و جا به‌ جایی باشد.البته یادتان باشد که صندلی‌ ها نباید سَبُک باشند، چرا که مُراجع خشن می ‌تواند از آن به عنوان ابزار خشونت استفاده کند.بهتر است صندلی مُراجع به سوی در ورودی باشد، چرا که باعث می ‌شود احساس امنیت و آزادی داشته باشد.در ضمن، صندلی‌ و مبل کلینیک مشاوره باید متناسب با مُراجعان باشد؛ مثلاً اگر کودکان و اشخاص مسن به کلنیک مراجعه می‌کنند، باید مبل و صندلی راحت در اختیار داشته باشند.در ضمن، صندلی یا مبل درمانگر نباید باکیفیت ‌تر و بلندتر از مبل یا صندلی مُراجع باشد، چرا که باعث ایجاد احساس حقارت در مراجع می شود و نمی تواند با درمانگر ارتباط برقرار کند.

عناصر طبیعی در دکوراسیون کلینیک روانشناسی

پژوهش‌ ها نشان می دهد که حضور عناصر طبیعی در فضا، به سلامت روح و ذهن کمک می‌ کند.در دکوراسیون کلینیک روانشناسی، از گل و گیاهان استفاده کنید؛ در ضمن، اگر چشم ‌اندازِ اتاق مشاوره به سوی باغچه ‌ای پر گل باشد، تاثیرِ مثبتی بر روحیۀ مراجع خواهد داشت.این موضوع در مورد مواد به ‌کار رفته در دکوراسیون کلینیک نیز صدق می‌ کند؛ به عنوان مثال، همیشه چوب به شیشه و دیگر مواد مصنوعی ارجح است.البته یادتان باشد که نباید در استفاده از طرح چوب زیاده روی کنید.به عنوان مثال، اگر کف و دیوارها را با طرح چوب طراحی کنید، این طرح خاصیت استرس ‌زدایی ‌اش را از دست خواهد داد.

پنجره در دکوراسیون کلینیک روانشناسی

دکوراسیون مراکز زیبایی و درمانی

پنجره: اتاق مشاوره باید پنجره داشته باشد و در صورت امکان، باید پنجره ‌ها را باز بگذارید تا نور خورشید به داخل بتابد.این کار باعث می ‌شود فضا دنج و دلنشین به نظر برسد.نورپردازی کلینیک و اتاق مشاوره باید به گونه ‌ای باشد که مُراجع احساس راحتی و آرامش داشته باشد. یادتان باشد که نورپردازی بر توانایی آن‌ ها در بیان احساسات و نیازهایشان تاثیر می‌ گذارد.

دکوراسیون کلینیک کودکان

سالیانه، زمان و بودجۀ عظیمی به پژوهش ‌ها و تحقیقات در حوزۀ کودکان تعلق می ‌گیرد.طراحی اصولی کلینیک کودکان، نقشِ مهمی در بهبودِ آن‌ ها دارد. طراحی دکوراسیونِ کلینیک کودکان و نورپردازی آن، متفاوت از کلینیک بزرگسالان است.کودکان همواره در حال رشد و سازگار شدن با محیط اطرافشان هستند.
آن ‌ها برای رشد به نور طبیعی نیاز دارند؛ از این رو، نور طبیعی نقش مهمی در طراحی دکوراسیون کلینیک کودکان دارد.نور طبیعی باعث می ‌شود ساعت زیستی بدن کودک نیز تنظیم شود. هنگام انتخاب رنگ و طرح کلینیک کودکان باید حواستان به این نکته باشد که چشم کودکان بسیار حساس است.

 نکاتی در دکوراسیون کلینیک کودکان

بین فضای بیرونی و داخلی بیمارستان، ارتباط برقرار کنید؛ مثلاً پنجره‌ های بزرگ با چشم ‌اندازهای زیبا می ‌توانند حس خوبی را در کودکان ایجاد کنند.
تماشای این تصاویر باعث می ‌شود احساس کنند آزادند؛ در نتیجه، تاثیر مثبتی بر آن ‌ها خواهد داشت.بچه‌ها باید فضایی برای بازی کردن داشته باشند.
بهتر است این فضا بزرگ باشد تا در ساعات ملاقات، بتوانند با خواهر و برادران خود یا والدینشان بازی کنند.کفپوش کلینیک کودکان باید یکپارچه باشد و هیچ‌ گونه شکافی در آن وجود نداشته باشد تا به راحتی ضدعفونی شوند و ریسک عفونت کاهش یابد.کفپوش کلینیک کودکان باید کمی اصطحکاک داشته باشد تا کودکان بتوانند به راحتی و بدون خطر لیز خوردن، روی آن راه بروند.

سخن آخر درباره دکوراسیون مراکز زیبایی و درمانی

با توجه به اهمیت وجود آرامش و راحتی در این مراکز، بسیار در دکوراسیون و انتخاب رنگ ها باید محتاط بود و به تاثیر رنگ ها و سبک دکوراسیون توجه داشت؛چراکه این مراکز، ارتباط مستقیم با سلامت و بهبود بیماران دارند و رعایت اصول روانشناسی رنگ ها و سبک ها برای ایجاد فضایی مناسب و آرامش بخش، بسیار حائز اهمیت است و بر روند بهبود بیماران تاثیر بسزایی دارد.